Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT  /  ES
Placeholder Picture

Les accions formatives tenen com a finalitat ajudar a una millor comprensió del trastorn

El calendari solidari 2022 de Mossos d'Esquadra fa un reconeixement a treballadors essencials i destina part de la recaptació a la Federació Autisme Catalunya

16 de novembre de 2021

El proppassat dilluns 15 de novembre es va fer la presentació del Calendari Solidari 2022 dels Mossos d’Esquadra. A l’acte de presentació hi varen ser presents el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el major del Cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, així com representants de les entitats beneficiàries i alguns dels protagonistes del calendari.

El calendari vol ser un reconeixement i un homenatge a aquells treballadors essencials i als sectors més afectats per la pandèmia.

Es pot comprar per 5 euros a més de 600 punts de venda i també online a través de la botiga virtual de la casa dels Xuklis de l’AFANOC.

En aquesta edició els beneficis obtinguts aniran destinats a diferents entitats solidàries i es repartiran entre l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya / AFANOC - La Casa dels Xuklis, associacions de famílies dels Mossos que tenen fills que pateixen malalties minoritària i associacions dedicades a malalties infantils: La sonrisa de Eric, La lucha de Abril, Leo es mi ángel, Federació Autisme Catalunya i l´Hospital de Sant Joan de Déu.

També podreu adquirir el calendari a la nostra seu social, a la Ronda del Carril, 75 de la Garriga.
Podeu fer l’encàrrec per telèfon, en horari d’oficina, o bé al correu autismelagarriga@autisme.com

"Siempre contigo"

26 d'agost de 2021

El 24 d’agost es va dur a terme la pre-estrena de la pel·lícula “Siempre contigo” del director israelià Nir Bergman, als cinemes Verdi de Barcelona.

Siempre contigo” és la nova pel·licula del director que va rebre el Segell Cannes Official Selection l’any passat. A la 47a edició de Seminci de Valladolid, en Shai Avivi, l’actor que interpreta el pare a la pel·lícula, va rebre el Premi a Millor Actor.

Nirg Bergmanm, en aquest film, ens acosta una tendra història familiar i una visió del seu país allunyada d’imatges preconcebudes. Es tracta de la història d’un pare (Aharon) que ha dedicat tota la seva vida a tenir cura del seu fill (Uri) que pateix autisme.

Viuen junts en una rutina amable, lluny del món real. Però l’Uri és una persona amb autisme i ja és prou adult per residir en una llar especialitzada. De camí a la seva nova llar, Aharon decideix escapar-se amb el seu fill i tirar-se amb ell a la carretera, sabent que l’Uri no està preparat per a la separació. Però, potser és el pare qui no hi està preparat.

El proper 12 de setembre, a les 18 h. es podrà veure al cinema Alhambra de la Garriga. En acabar la projecció hi haurà un col·loqui sobre la pel·licula.

LA SON DEL NEN AMB TEA: ALTERACIONS I ABORDATGE

25 de febrer de 2020

El 2 d’abril, en motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme, amb el suport de AdSalutem Institute i la Real Acadèmia de Medicina de Catalunya, van organitzar una jornada amb el tema LA SON DEL NEN AMB TEA: ALTERACIONS I ABODATGE.

Aquesta jornada, finalment, va ser anul·lada degut a la pandèmia del COVID-19.

La Jornada, que era gratuïta, s'havia de dur a terme a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, a Barcelona.
La Jornada havia de comptar amb les ponències de la Dra. Amaia Hervás i del Dr. Gonzalo Pin.

És el meu cos - taller preventiu de l'abús sexual

25 de setembre de 2018

La Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra i la Federació Autisme Catalunya presenten un taller preventiu de l'abús sexual.

Aquest taller està especialment pensat per prevenir, detectar i tractar abusos a persones amb TEA (trastorn de l'espectre de l'autisme). El taller va dirigit especialment a persones amb TEA per una banda i les seves famílies i professionals de les entitats per una altra.

El taller "és el meu cos" el portaran a terme professionals del cos de Mossos d'Esquadra i està plantejat de manera que sigui interactiu i visual, incloent vinyetes que representen diverses situacions en què les persones amb TEA es puguin trobar identificades.
L'objectiu és donar una sèrie d'eines per prevenir possibles casos d'abusos i també, perquè puguin reconèixer, si escau, si ho han patit en alguna ocasió amb anterioritat.

El taller es durà a terme a la seu social de la Federació Autisme Catalunya en dues sessions durant els mesos de setembre i octubre.

El taller és gratuït.

Per a més informació: formacio@autismecatalunya.com.

Curs autisme i família
3a. edició

18 de març de 2018

L'impacte en la família, de tenir un fill amb autisme és important, motiu pel que aquestes necessiten suport i consell professional continuat.

La tercera edició d’aquest curs, organitzat per CERAC, té com a objectiu proporcionar a les famílies afectades, informació actualitzada sobre els diferents aspectes del TEA, que estimuli la reflexió i el diàleg i que ajudi, per tant, a una millor comprensió d'aquest trastorn.

El curs es durà a terme els divendres, 4, 11, 18 i 25 de maig de 18,30 a 20 h. a la seu social de CERAC, Ronda del Carril, 75 de la Garriga.
Les places són limitades per rigorós ordre de pre-inscripció. La segona quinzena d’abril es validaran les inscripcions.

El curs és gratuït.

Alumnat amb Trastorn de l'Espectre Autista: bases teòriques i estratègies d'intervenció en el context escolar

18 de maig de 2017

El curs «Alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista: bases teòriques i estratègies d’intervenció en el context escolar» pretén:
- Proporcionar al professorat o altres especialistes de centres escolars conceptes teòric-pràctics sobre el Trastorn de l'Espectre Autista.
- Conèixer els models i estratègies amb evidència científica per a les bones pràctiques a l'atenció d'alumnes amb Trastorn de l'Espectre Autista.
- Proporcionar i aplicar estratègies d'intervenció específics per a l'atenció de l'alumnat amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme.

La modalitat del curs serà semipresencial.

L’activitat formativa s'iniciarà el dissabte 1 de juliol de 2017, amb la plataforma on-line, que restarà oberta fins el diumenge 23 de juliol.

Les dues sessions presencials seran el 18 i el 21 de juliol, de 10 a 13h, a la seu social de la Federació Autisme Catalunya, a la Garriga.

Aquesta activitat s’adreça a professorat d'educació infantil, primària i secundària, mestres d'educació especial, psicòlegs i psicopedagogs de centre, auxiliars, vetlladors, mestres d'audició i llenguatge o altres.

També pot ser d’utilitat a altres agents escolars que treballin en context escolar i que, per tant, pugui estar en contacte amb alumnes amb Trastorn de l'Espectre Autista (monitors de menjador, professional de secretaria, neteja, cuina...)

Per descarregar-te el díptic informatiu, cliqueu aquí.

Autisme i familia: curs adreçat a familiars de persones amb TEA

20 de març de 2017

L'autisme (TEA) és un trastorn del neurodesenvolupament d'inici precoç i caràcter crònic, que afecta una de cada 100 persones. Els nivells d'afectació són molt variats i l'evolució està molt condicionada per la gravetat dels símptomes i pel tipus i moment d'intervenció.

L'impacte en les famílies, de tenir un fill amb autisme, és important, motiu pel que aquestes necessiten suport i consell professional continuat.

El curs que presentem té com a objectiu proporcionar, principalment a les famílies afectades, informació actualitzada sobre els diferents aspectes del TEA, que estimuli la reflexió i el diàleg i que ajudi, per tant, a una millor comprensió d'aquest trastorn.

Per descarregar-te el díptic informatiu, cliqueu aquí.


Tallers d’educació emocional i habilitats socials per a persones amb TEA

8 de febrer de 2017

La Federació Autisme Catalunya, ofereix sessions grupals per potenciar les habilitats socials de les persones amb TEA. Els tallers tenen una durada aproximada de 20 sessions i es duran a terme entre els mesos de març a juny.
Actualment, oferim tallers, dividits en edats cronològiques.
La pre-inscripció finalitza el proper 21 de febrer.

Aquests grups estan formats per 5 participants i dirigits per 2 professionals experts en TEA. A més a més, com a la resta de serveis, estaran recolzats per tot l’equip multidisciplinar.

Els tallers, que són gratuits, es durant a terme els dimecres i divendres, de les 16 a les 18 hores aproximadament.

+34 938714757
De dilluns a divendres de 9 a 14
i de 15 a 16:30.
Divendres de 9 a 14.