Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT  /  ES
Placeholder Picture

Les accions formatives tenen com a finalitat ajudar a una millor comprensió del trastorn

LA SON DEL NEN AMB TEA: ALTERACIONS I ABORDATGE

25 de febrer de 2020

El 2 d’abril, en motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme, amb el suport de AdSalutem Institute i la Real Acadèmia de Medicina de Catalunya, organitzen una jornada amb el tema LA SON DEL NEN AMB TEA: ALTERACIONS I ABORDATGE.

La Jornada, que és gratuïta, es durà a terme de les 18:30 a les 20:30 h a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, al c/ Carme 47 de Barcelona.
La Jornada comptarà amb les ponències de la Dra. Amaia Hervás i del Dr. Gonzalo Pin.

Podeu fer la vostra inscripció a: http://bit.ly/37x1V5W
Places limitades a l’aforament de la sala per rigorós ordre d’inscripció.

Us agrairíem que en feu la màxima difusió.
Us hi esperem!

És el meu cos - taller preventiu de l'abús sexual

25 de setembre de 2018

La Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra i la Federació Autisme Catalunya presenten un taller preventiu de l'abús sexual.

Aquest taller està especialment pensat per prevenir, detectar i tractar abusos a persones amb TEA (trastorn de l'espectre de l'autisme). El taller va dirigit especialment a persones amb TEA per una banda i les seves famílies i professionals de les entitats per una altra.

El taller "és el meu cos" el portaran a terme professionals del cos de Mossos d'Esquadra i està plantejat de manera que sigui interactiu i visual, incloent vinyetes que representen diverses situacions en què les persones amb TEA es puguin trobar identificades.
L'objectiu és donar una sèrie d'eines per prevenir possibles casos d'abusos i també, perquè puguin reconèixer, si escau, si ho han patit en alguna ocasió amb anterioritat.

El taller es durà a terme a la seu social de la Federació Autisme Catalunya en dues sessions durant els mesos de setembre i octubre.

El taller és gratuït.

Per a més informació: formacio@autismecatalunya.com.

Curs autisme i família
3a. edició

18 de març de 2018

L'impacte en la família, de tenir un fill amb autisme és important, motiu pel que aquestes necessiten suport i consell professional continuat.

La tercera edició d’aquest curs, organitzat per CERAC, té com a objectiu proporcionar a les famílies afectades, informació actualitzada sobre els diferents aspectes del TEA, que estimuli la reflexió i el diàleg i que ajudi, per tant, a una millor comprensió d'aquest trastorn.

El curs es durà a terme els divendres, 4, 11, 18 i 25 de maig de 18,30 a 20 h. a la seu social de CERAC, Ronda del Carril, 75 de la Garriga.
Les places són limitades per rigorós ordre de pre-inscripció. La segona quinzena d’abril es validaran les inscripcions.

El curs és gratuït.

Alumnat amb Trastorn de l'Espectre Autista: bases teòriques i estratègies d'intervenció en el context escolar

18 de maig de 2017

El curs «Alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista: bases teòriques i estratègies d’intervenció en el context escolar» pretén:
- Proporcionar al professorat o altres especialistes de centres escolars conceptes teòric-pràctics sobre el Trastorn de l'Espectre Autista.
- Conèixer els models i estratègies amb evidència científica per a les bones pràctiques a l'atenció d'alumnes amb Trastorn de l'Espectre Autista.
- Proporcionar i aplicar estratègies d'intervenció específics per a l'atenció de l'alumnat amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme.

La modalitat del curs serà semipresencial.

L’activitat formativa s'iniciarà el dissabte 1 de juliol de 2017, amb la plataforma on-line, que restarà oberta fins el diumenge 23 de juliol.

Les dues sessions presencials seran el 18 i el 21 de juliol, de 10 a 13h, a la seu social de la Federació Autisme Catalunya, a la Garriga.

Aquesta activitat s’adreça a professorat d'educació infantil, primària i secundària, mestres d'educació especial, psicòlegs i psicopedagogs de centre, auxiliars, vetlladors, mestres d'audició i llenguatge o altres.

També pot ser d’utilitat a altres agents escolars que treballin en context escolar i que, per tant, pugui estar en contacte amb alumnes amb Trastorn de l'Espectre Autista (monitors de menjador, professional de secretaria, neteja, cuina...)

Per descarregar-te el díptic informatiu, cliqueu aquí.

Autisme i familia: curs adreçat a familiars de persones amb TEA

20 de març de 2017

L'autisme (TEA) és un trastorn del neurodesenvolupament d'inici precoç i caràcter crònic, que afecta una de cada 100 persones. Els nivells d'afectació són molt variats i l'evolució està molt condicionada per la gravetat dels símptomes i pel tipus i moment d'intervenció.

L'impacte en les famílies, de tenir un fill amb autisme, és important, motiu pel que aquestes necessiten suport i consell professional continuat.

El curs que presentem té com a objectiu proporcionar, principalment a les famílies afectades, informació actualitzada sobre els diferents aspectes del TEA, que estimuli la reflexió i el diàleg i que ajudi, per tant, a una millor comprensió d'aquest trastorn.

Per descarregar-te el díptic informatiu, cliqueu aquí.


Tallers d’educació emocional i habilitats socials per a persones amb TEA

8 de febrer de 2017

La Federació Autisme Catalunya, ofereix sessions grupals per potenciar les habilitats socials de les persones amb TEA. Els tallers tenen una durada aproximada de 20 sessions i es duran a terme entre els mesos de març a juny.
Actualment, oferim tallers, dividits en edats cronològiques.
La pre-inscripció finalitza el proper 21 de febrer.

Aquests grups estan formats per 5 participants i dirigits per 2 professionals experts en TEA. A més a més, com a la resta de serveis, estaran recolzats per tot l’equip multidisciplinar.

Els tallers, que són gratuits, es durant a terme els dimecres i divendres, de les 16 a les 18 hores aproximadament.

+34 938714757
De dilluns a divendres de 9 a 14
i de 15 a 16:30.
Divendres de 9 a 14.