Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.
D’ACORD | Més informació
CAT  /  ES
Placeholder Picture

Notícies i actualitat sobre el TEA a la Federació Autisme Catalunya 

Alumnat amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA): bases teòriques i estratègies d'intervenció en el context escolar

21 de juliol de 2017

Curs on-line sobre el TEA.

Avui ha finalitza el curs organitzat per la Federació Autisme de Catalunya amb el suport del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, del Gobierno de España.

El curs, titulat: “Alumnat amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA): bases teòriques i estratègies d'intervenció en el context escolar" s’ha dut a terme durant el mes de juliol en modalitat semipresencial.
Aquest curs l’han dut a terme professionals de la Federació i ha tingut el recolzament de CERAC, APAFAC i ASEPAC, entitats adherides a la Federació Autisme Catalunya.
En aquests curs hi ha participats 45 professionals del mon de l’ensenyament.
Des de la Federació Autisme Catalunya volem agrair a la comunitat docent la seva implicació en donar una resposta integral, adequada i inclusiva als seus alumnes amb TEA.

4t Pla Nacional Francès d'Autisme

5 d'abril de 2017

EL Dr. Cuxart durant la trobada.

El passat 3 d'abril, el Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor de diverses entitats adherides a la Federació Autisme Catalunya, ha participat, com a membre de la comissió científica internacional de 12 persones, creada pel Ministeri Francès de Serveis Socials i Salut, a la jornada de treball celebrada a la seu central del ministeri esmentat, a Paris.
L'objectiu de la creació d'aquesta comissió, formada per professionals experts de reconegut prestigi internacional en el camp de l'autisme, d'àmbits diversos (psiquiatria, neurologia, psicologia,...) i de diferents paisos com els EE.UU., Canadà, Gran Bretanya, Suècia o Itàlia, és que assessorin (conjuntament amb un grup d'experts francesos) a l'administració en la implementació del 4t Pla Nacional Francès d'Autisme.

La Jornada va constar de sessions de treball de matí i tarda, amb un dinar amb la ministre, la senyora Ségolène Neuville, i amb una sessió final conjunta amb representants d'associacions de pares i famílies afectades, durant la que van poder adreçar preguntes a la comissió.

Amb posterioritat a aquesta reunió, la comissió s'organitzarà en subgrups per temàtiques, amb l'objectiu de continuar el treball mitjançant vídeo-conferències.

Grup d’Ajuda Mútua Inclusiva

3 d'abril de 2017

EL Dr. Cuxart durant la conferència.

Aquest cap de setmana, el Dr. Francesc Cuxart, consultor de diferents entitats adherides a la Federació Autisme Catalunya, ha participat com a docent a la primera edició del màster de neuroeducació, organitzat per la Universitat de Manresa.

El Dr. Cuxart ha exposat, en dues sessions, la temàtica de l'autisme, tant els aspectes clínics com els terapèutics.

La Federació a Catalunya Radio

2 d'abril de 2017

Marta Roca, presidenta de la Federació Autisme Catalunya, ha estat entrevistada a Catalunya Ràdio amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Enguany, el lema de la jornada és Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat més accessible.

Marta Roca ha insistit en què cal una resposta integral a les necessitats de les persones amb TEA al llarg de tot el seu cicle vital, amb la visió que el centre de tota actuació és la persona amb autisme i que aquestes necessitats poden ser molt diferents d’una persona a altra. Ha remarcat, també, la importància d’avançar en el diagnòstic del trastorn.

Podeu escoltar l’entrevista aquí

Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

2 d'abril de 2017

Edifici de la Doma iluminat de blau

El 2 d’abril és celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme. Cada any, la nit del dia 1 al 2, diversos edificis s’il·luminen de blau per celebrar l’esdeveniment.

Enguany, en coincidir en dia 2 en diumenge, molt d’ells han estat il·luminats el dissabte i el diumenge a la nit.

Los amigos de Charlie a Autisme la Garriga

1 d'abril de 2017

"Los amigos de Charlie"

Aquest dissabte al matí, als jardins de Llar Cottet, el grup “Los amigos de Charlie” ha fet un concert per als nois i nois amb TEA que viuen a la Llar Cottet i a la Llar Cau Blanc. Ballar al ritme, que han marcat els Charlies, ha estat una manera magnífica de celebrar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que es celebra el 2 d’abril. Enguany amb el lema “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible”.

El grup ha ofert a tots els participants un ampli repertori de cançons entre els quals, cal destacar, un tema elaborat expressament per aquesta ocasió i dedicat a totes les persones amb autisme.

El concert ha estat una a iniciativa d’una mare d’uns dels nois afectat pel TEA i ha comptat amb el suport de la Federació Autisme Catalunya.

Mil gràcies als Charlies per trencar junts barreres per l’autisme!

Actes de sensibilització

1 d'abril de 2017

Actes de sensibilització del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme.

Aquest matí, dins els actes per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, professionals de la la Federació Autisme Catalunya han tingut una paradeta amb informació sobre l'autisme a la Plaça de Can Dachs, al centre de la Garriga.

L'acte de sensibilització ha estat possible gràcies a les entitats que estan adherides la Federació Autisme de Catalunya, amb l'objectiu de sensibilitzar els ciutadans de la població.

Exposició a la Fundació Enric Miralles

1 d'abril de 2017

Exposició a la Fundació Enric Miralles

Aquest divendres 31 de març, a la Fundació Enric Miralles de Barcelona es va inaugurar una exposició sobre autisme amb obres de persones afectades per aquest trastorn del desenvolupament. L’acte va comptar amb una nombrosa participació que va fer petita la sala. L’exposició, ha estat organitzada per la Federació Autisme Catalunya amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme que es celebra cada any el 2 d’abril i que enguany té com a el lema “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible”.

A l’exposició, que romandrà oberta fins el proper 7 d’abril, es poden veure diverses obres realitzades per persones afectades pel Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), fotografies i es pot visualitzar el documental TEART, de l’Arcadi Poch i d’en Rafa Guerao.

A l’acte d’inauguració es va presentar aquest documental que, a través de persones amb TEA i muralistes de renom mundial, analitza la relació existent entre l’art i el l’autisme. En el rodatge del mateix han col·laborat persones amb TEA i professionals d’entitats adherides a la Federació Autisme Catalunya.

Gràcies a la Fundació Enric Miralles, i de manera especial a la Benedetta Tagliabue, per facilitar-nos, junts, trencar barreres per l’autisme i exposar els nostres treballs en un marc tan esplèndid que impulsa l’experimentació, el coneixement i la creativitat en l’àmbit de l’arquitectura per transformar les nostres vides i fer-nos més feliços. Tot un privilegi!

Mil gràcies, Fundació Enric Miralles, per trencar barreres per l’autisme!

Acte simbòlic a la Garriga en motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

29 de març de 2017

Tremquem junts barreres per l'autisme.

Aquesta tarda, a la plaça de l’Ajuntament de la Garriga s’ha dut a terme un acte simbòlic de “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat accessible”, eslògan d’enguany de la campanya que duu a terme Autisme Europe en motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme que es celebra el proper 2 d’abril.

Simbòlicament s’ha trencat una barrera per a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA): “Per a mi una barrera és la no inclusió social, escolar i laboral”.

A l’acte, han participat persones amb TEA, tot el consistori de la Garriga encapçalat per la seva alcaldessa, professionals d’entitats de la Federació Autisme Catalunya, professors i alumnes d’escoles i instituts i grans i petits de la població.
Moltes gràcies a tots ells per a fer una societat accessible!

Xerrades a escoles i instituts

29 de març de 2017

Xerrades als intituts.

Al llarg d’aquesta setmana, professionals de les diferents entitats adherides a la Federació Autisme Catalunya han dut a terme xerrades informatives sobre el TEA a diferents escoles i instituts de secundària.

Les xarrades han tingut bàsicament dos objectius: explicar als alumnes que és el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i per altra, donar a conèixer els diferents serveis que ofereix la Federació Autisme Catalunya.

Als instituts, a partir d’un tríptic, han explicat d’una manera propera, quines característiques tenen les persones amb TEA i s’ha parlat del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme, que enguany es desenvolupa amb el lema “Trenquem junts barreres per l’Autisme – Fem una societat accessible”.

Autisme i familia: curs adreçat a familiars de persones amb TEA

20 de març de 2017

L'autisme (TEA) és un trastorn del neurodesenvolupament d'inici precoç i caràcter crònic, que afecta una de cada 100 persones. Els nivells d'afectació són molt variats i l'evolució està molt condicionada per la gravetat dels símptomes i pel tipus i moment d'intervenció.

L'impacte en les famílies, de tenir un fill amb autisme, és important, motiu pel que aquestes necessiten suport i consell professional continuat.

El curs que presentem té com a objectiu proporcionar, principalment a les famílies afectades, informació actualitzada sobre els diferents aspectes del TEA, que estimuli la reflexió i el diàleg i que ajudi, per tant, a una millor comprensió d'aquest trastorn.

Per a més informació sobre el curs, cliqueu aquí.
Per a inscripcions, cliqueu aquí.

Oberta la pre-inscripció als tallers d’educació emocional i habilitats socials per a persones amb TEA

8 de febrer de 2017.

Des de la Federació Autisme Catalunya, oferim sessions grupals per potenciar les habilitats socials de les persones amb TEA. Els tallers tenen una durada aproximada de 20 sessions i es duran a terme entre els mesos de març a juny.
Actualment, oferim tallers, dividits en edats cronològiques.
La pre-inscripció finalitza el proper 21 de febrer.

Aquests grups estan formats per 5 participants i dirigits per 2 professionals experts en TEA. A més a més, com a la resta de serveis, estaran recolzats per tot l’equip multidisciplinar.

Els tallers es durant a terme els dimecres i divendres, de les 16 a les 18 hores aproximadament.
L’assistència als tallers és gratuïta.

Mural commemoratiu del 40è aniversari de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga

3 d'abril de 2016.

Inauguració mural Sixe Paredes

El dia 2 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme es va inaugurar, a la seu social d’APAFAC (entitat adherida a la Federació Autisme Catalunya), el mural que va confeccionar en Sixe Paredes amb la col·laboració dels nois i noies que viuen i treballen a la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga.
Aquest mural ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Federació Autisme Catalunya i al suport de la Diputació de Barcelona.

En l’acte d’inauguració van parlar, en Sixe Paredes, el comissari del projecte muralista, Arcadi Poch, el director general de la xarxa de serveis Autisme la Garriga, el Dr Joan Cruells i la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó.

Tot seguit, tots els assistents es van dirigir a l’indret on està ubicat el mural (Ronda del Carril, 75), on en Sixe Paredes va dibuixar el logotip commemoratiu dels 40 anys de la xarxa de serveis Autisme la Garriga i finalment va signar l’obra.
A l’acte hi ha assistit pares i familiars dels nois i noies que són atesos a la xarxa de serveis, professionals de diferents entitats i seguidors i amics de la xarxa de serveis i del muralista.

+34 938714757
De dilluns a divendres de 9 a 14
i de 15 a 18.
Divendres de 9 a 14.

Informació legal
- Política de privacitat